MENU

Het Dorpshuis

In Strijen en de aangrenzende Gemeenten is Dorpshuis Streona een begrip. Een ontmoetingsplaats voor mensen waar altijd ruimte is voor een lach, een traan, een hobby of welke bijeenkomst u ook wenst. De recente verbouwing zorgt voor een totaal nieuwe sfeer waarin ook duurzaamheid centraal staat.

Het Dorpshuis

 

Oorsprong en doelstelling

Het Dorpshuis Strijen in geschonken in 1956 aan de gemeente Strijen door de stad Stockholm als blijk van medegevoel aan de door watersnoodramp getroffen inwoners van Strijen. In 2014 is het Dorpshuis gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebreid tot een Multi Functionele Accommodatie MFA Dorpshuis Streona. Het gerenoveerde gedeelte is met zorg verbouwd zodat de oorsprong behouden is gebleven, thans is daar in een gedeelte de Bibliotheek gehuisvest.

In Strijen en de aangrenzende Gemeente is Dorpshuis Streona een begrip. Een ontmoetingsplaats voor mensen waar altijd ruimte is voor een lach, een traan, een hobby of welke bijeenkomst u ook wenst. Marga en Peter Verschoor beheren al 26 jaar het dorpshuis. Beide zijn ze geschoold voor de horeca. Vanaf 1992 waren ze beheerder van het toen nog Dorpshuis Strijen. Dit deden ze vol overgave en ook in het nu moderne Dorpshuis Streona zoals het na de modernisatie heet, gaan ze er met veel passie en plezier tegenaan. Het oogt niet alleen modern en luxe maar het is ook een zeer aangename werkplek met goede voorzieningen voor een perfecte catering van kopje koffie of thee tot een warm en koud buffet of diner en alles daarom heen. Dorpshuis streona is een zalencentrum met zalen van 10 tot 300 personen voor elke gelegenheid is er een passende zaal en arrangement zoals; verenigingen, cursussen, verjaardagen, jubileum, high tea, high wine, bedrijfsfeest, vergadering, symposiums, afscheidsplechtigheid of uitvaart, kortom voor alles een geschikte ruimte met een passende catering.

 

Duurzaam gebouw

Dorpshuis Streona denkt mee voor een beter milieu en zorgt dan ook voor een duurzaam gebouw. Tijdens de nieuwe verbouwing is het gebouw nog milieuvriendelijker geworden. De muren en daken zijn voorzien van een betere isolatie. Dit kost minder energie om de warmte binnen te houden. Om het nog duurzamer te maken is ons dorpshuis voorzien van zonnepanelen. Dit biedt de mogelijkheid om de energie te gebruiken voor de verlichting, verwarming en andere elektrische apparaten.

Dorpshuis Streona
Stockholmplein 6
3291 TP Strijen
Tel.: 078 – 674 15 05
Mobiel: 06 – 53 79 48 64
E-mail: info@dorpshuisstreona.nl